søndag 16. august 2009

Røkke mister Fisker-tittel?

Leser på diverse nettsteder (f.eks Dagbladet.no) at Kjell Inge Røkke kan bli fratatt tittelen som Fisker.

Myndighetene skal visstnok ha brukt sommeren på å gå gjennom Røkkes private forhold. Hensikten har vært å avdekke om det finnes grunnlag for å kaste ham ut av fiskermanntallet og på den måten ta fra Kjell Inge Røkke den kjære yrkestittelen. Fiskeridirektoratet vurderer nå om Røkke oppfyller vilkårene for å titulere seg som fisker.


Hvafornoe????? Bruker myndighetene tid på dette???

Vet jo at Røkke er stolt over yrkestittelen, og at han står i fare med å kunne miste retten til å selge noen få reker ved Aker Brygge dersom han mister tittelen, men Fiskeridepartementet må da ha andre og viktigere saker å ta seg av?


Har Sylvia Brustad en finger med i spillet? En ørliten hevn?


Røkke står i manntallet for fiskere. Han kan bli strøket fordi han tjener mer på andre aktiviteter enn fisking... Ved å stå i manntallet for fiskere kan man oppnå rettigheter og støtteordninger, heter det.

Nåvel, jeg tviler meget sterkt på at disse støtteordningene er årsaken til at Røkke ønsker å selge oss noen få reker fra båten sin ved Aker.

Ser at noen (sikkert stolte fiskere) mener at Røkke ikke bør titulere seg fisker, nærmest for å være folkelig eller som æresbegrep.

Greit nok det. Men at myndighetene bruker energi, tid og penger på noe sånt, er jo helt pling i bollen.

2 kommentarer:

  1. Enig med deg...la nå mannen få beholde tittelen han er så glad i. Han har gjort såpass mye for landet at det bør være det minste han kan få. Uansett om han derved muligens kan tilsnike seg noen skattekroner...

    Liv Ellen :-)

    SvarSlett
  2. Røkke ønsker å være registrert fisker så han kan bygge brygge ved sitt nye hus. Dette er den egentlige årsaken. Ved å være registrert fisker så får han dispensasjon fra bygging av brygge i strandsonen.

    SvarSlett