lørdag 13. juni 2009

Veddemål

Veddemål skal innfris!
Det gjelder store som små veddemål. Og det er de små som er viktigst.

Det er altfor mange mennesker som hiver av seg 'det klarer du ikke, og 'særlig som du gjør' og 'det er jo ingen som slår meg i biljard her.'
Men står de for for det de sa? Nei!


Derfor er det desto herlig å lese om vår venn fra Elnesvågen utenfor Molde, som tapte et røykeslutt-veddemål, og som gjør opp for seg.

Her har vi han:

http://www.rbnett.no/article/20090613/NYHETER03/246668271/1221

Taper jeg, så polerer jeg bilen i Konas bikini!

Vakrere blir det ikke...

Slikt liker vi.

Veddemål skal innfris.

fredag 12. juni 2009

Fotball

Er født og oppvokst i Molde....

SK Rival var første klubb, deretter Molde FK. Fikk 20 minutter som venstreving for A-laget til de Blå-Hvite da vi i en 2.-runde kamp ledet 3-0 og unge Rolfan2 fikk slippe til langt ute på venstrekanten (Kan jo ikke ødelegge nå? :-) )
Men så ble det jenter og alkohol...

Alle mine kamerater holdt med engelske topplag - som f.eks Liverpool, ManU, Arsenal og Leeds (den gangen!).
Jeg skulle være annerledes...
I romjula i '77 så jeg Everton spille mot Coventry og Bob Latchford knallet inn 3 mål. Da var jeg solgt. Jeg ble Toffeeman.
Ihvertfall dersom man MÅ ha en anglo-saxisk klubb å ha et forhold til. Jeg holder fremdeles øye med de, men mine fotball-tanker går nå først og fremst til Katalonia og de spanske teknikerne i blått og rødt. Dét er fotball! Vi snakker Barca!

Jeg liker ikke engelsk fotball. Det er lenge siden jeg har sett en hel kamp mellom 'slike' lag.
Joda, det er full fart og action, men hvor er elegantene? Tilfeldighetene rår! Hvor er de som drar av motspillerne? Hvor er de som legger stikkerne, som er servitører? Ikke i England! Faen ta, jeg banner her, men Premier League ødelegger litt for mange av de mest fantastiske spillerne verden fostrer! Påstand! De kjøpes for penger, puttes i en serie, og blir middelmådigheter fordi de ikke kan utfolde seg. Påstand 2.
Selvsagt finnes unntakene.

Men jeg er glad for at vi i andre og mer tekniske serier har fått sett (og ser!) store talenter/kunstnere utfolde seg. Idag har vi Barca med bl.a. Messi og Edu. Jeg regner med at de fleste voksne/eldre husker Cruyff, Maradona, T.Cubillas, Puskas, Garrincha, etc.

Så et spørsmål til slutt: Tilskuerrekorden i et verdensmesterskap i fotball for herrer: Hvor? Når? Hvem spilte? Antall?

Quiz



Jeg elsker quiz! Jeg elsker spesielt nerdete quiz som har en almenn karakter, dvs som man ikke trenger å være faglært, meget lokal eller familiær for å kunne vite svaret på (ala hva het mannen til søstera til naboen til han som hadde en musikkhit i Hellas i 1984?). Nei, men gjerne litt trassige spørsmål om et tema som de fleste (tror jeg) har et forhold til... f.eks:

- 2.verdenskrig: Hva het 'Ørkenreven' Erwin Rommel til mellomnavn?

- Musikk: Hvem skrev "House of The Rising Sun"?

- Fotball: Hva er det eneste Tippeligalaget som Roar Strand har spilt imot og aldri vunnet over?

- Politikk: Hvem ble kalt Tricky Dick?

- Naturfag: Hva er en Newton-meter?

- Geografi: Hvor ligger Sør-Alpene?

- Høytid: Hva heter Glade Jul på orginalspråket?

- Kunst: Hvem tegnet figuren som Manpower bruker i logoen sin?

- Litteratur: Hvem skrev Gullivers Reiser?

- Kultur: Hva kalles teksten i en opera?

- Religion: Hva er en fatwa?



Jeg må her bare skyte inn: Jeg er ikke spesielt flink i alt dette (jo, svaret på disse kan jeg), men jeg higer etter allmenn-kunnskap.

PS! Svarene kan dere google, og jeg tror dere vil finne ut av musikkspørsmålet er det vanskeligste...

Venner



Hva er en venn?


Er litt usikker... Ord som tillit, konfidensial, hjelpsom og trivelig (overfor hverandre) slår meg først.


Jeg er mer sikker på hvem som ikke er venn.


Jeg vanker mye på puber og utesteder... Har mange kjente fjes der. Det er når disse kaller meg 'venn,' at jeg steiler litt. Ikke vet de hvor jeg bor. Vi har aldri besøkt hverandre. Hva heter jeg til etternavn?

Nei, vi er ikke venner. Vi er bekjente på puben - ikke noen venn!

Hva så med kollegaer - mangeårige arbeidskamerater? De kjenner ihvertfall etternavnet mitt og flere vet hvor jeg bor :-)
Er de venner?
Vel, mange av mine nære kollegaer nærmer seg det jeg vil kalle vennskap... Og flere av de stoler jeg på.
Men,... men en venn? Ringer jeg til de på kveldstid bare for å slå av en prat, høre hvordan det står til? Nei...



Selvsagt kan man få fortrolige venner sent i livet, men jeg tror at de kameratene og venninnene man vokste opp sammen med og som man fremdeles har mye omgang med, er de personer som best kan gå under betegnelsen venn. Det er de som kjenner meg, som har sett meg vokse opp, som kjenner mine feil, vet om tabbene som har gjort meg til den jeg er, som likevel aksepterer meg, og som vet at - overfor de - så er jeg til å stole på.



Alle har vi en fortid.


Det er fortiden som skaper oss, lager oss til den vi er idag.


Mange av oss har en brokete bakgrunn - og meget mulig kan man kalle det for livets skole...en god skole... såfremt man lærer av den.

Jeg bor nå på et sted i Norge langt unna barndomshjem og barndomsvenner. Jeg har en rimelig utpreget sosial personlighet, og har aldri hatt vansker med å treffe nye mennesker. Men vennskap...?

Jeg tester av og til ut personer jeg møter ofte. Kanskje jeg lekker ut en personlig sak.. kanskje en løgn.

Jeg forventer at jeg aldri får høre den saken igjen - av andre! Men det må gå tid...

Det må gå tid før man kan kalle noen en venn; en venn som har din tillit og som er har konfidensialitet, og som du liker å henge sammen med.

Og vice versa.

Vennskap krever tid. Og altfor mange hiver rundt seg med ordene 'vi er venner.' Verst er det når man på internet skryter av at man har veldig mange venner f.eks på Facebook.

Jeg nesten spyr...

Oppstarten




Ja, et sted må man jo begynne....





Er litt lei av de trivielle diskusjoner - om kropp/helse/ diett, bensinpriser, bleieskift og hvordan man trives på jobb...





Her tar vi opp de spesielt viktige sakene; det være seg mustache-kremen til Stalin, Berlusconis privatliv, Cubillas mange langskudd i '78, de uviktige fotballseriene (bl.a. Belgisk 2.-divisjon), 'venner' på puben, artenes opprinnelse etc.



Vi snacks