torsdag 6. august 2009

Rosenborg om Molde og MFK

Det er bare noen få dager til kvartfinalen mellom Molde og Rosenborg.

Molde-trener Kjell Jonevret skriver:

"Jag trodde att moldensaren - på grund av Rosenborgs alla framgångar och att Trondheim är en stor by - kanske skulle ha lite ”lillebrors-komplex,” men vad fel jag hade!

Det var nästan tragisk att höra pappor med små barn på armen säga och skrika saker som jag inte törs skriva här!

Att dessutom höra en hel stadion - som istället för att försöka stötta sitt lag - i stort sett i 90 minuter skrika om hur mycket man HATADE Molde och Molde by, fick mig att känna att förhållandet var precis tvärt om!

Detta tar vi givetvis som en komplimang.

Tänk att ”lilla vi” kan skapa såna känslor och lite rädsla hos en så stor klubbs supportrar!

Nei, tack och lov för vårt kära Tornekratt. Dom e kanske inte lika många, men dom lagar god stämmning och får massor av skryt både av motståndare och våra egna!"




Rosenborgs mediesjef (!) blogger på vegne av RBK og prøver å finne noen positive ting om Molde, men han trenger hjelp... Her er noe av responsen fra trøndere:

* Røkkeløkka er utmerket å bruke som toalett når man er på hurtigruta på vei sørover.
* Eneste positive me Molde e at ferga går ganske ofte så du kan kom dæ fort unna byn igjæn….. men på ferga derimot stinke d svela, så d e bæst å sitt i bila mens du bli frakta bort fra byn…
* En positiv ting med molde er at eksdama mi flytta dit, så da slipper jeg å ha henne i nærheten
* I molde kan mann gå på do overalt, fordi hele byen er et digert dass! ’
* Det som er positivt me molde er at de går ut av cupen nå på søndag;) en annen ting som er positivt me dem er at de har så stygg dialekt at man ikke orker å komunisere med dem
* At Moldensere har litt selvinnsikt – de har nemlig plassert seg så langt ut mot Kysten og langt unna andre steder i Norge, at vi normale folk skal få slippe å dra gjennom byen. Det må jeg si var hyggelig gjort!
* Det beste med Molde er at selvfølelsen din øker betraktelig når du kommer dit.
*Èn ting har i hvert fall Molde som RBK ikke har… En god erkerival.
* Det må bli at min sønn nettopp har flyttet derifra!!!!
* Det eneste positive med m**** er at jeg ikke kan finne noe positivt med den byen.
* Det positive med Mode e at dem har samla alle de hæsligste spilleran i tippeligaen på ett og samme lag Det ska dem ha honnør for
* Moldensere vet at ingen liker dem eller byen dems, derfor har de de høyeste bøtesatsene i Norge for offentlig drikking, urinering og ordensforstyrrelser. Gjør alle 3 samtidig og få 16 lapper i bot av onkel.
* Det burde være det positive ved å nyse like før du kommer til Molde. Alle lukker som kjent øynene ved en nys, og nyser du på bygrensa har du garantert passert bygrensa på motsatt side når du åpner øynene. Så fort går det å passere Molde.
* Det finnes sikkert mange gode ting med Molde, da det finnes mange gode ting ved selv de verste ting.
* Eneste som er bra med Molde hmmmmmm sorry finner ikke noe positivt med plassen,eller kansje, hmm sorry
* Molde har den egenskapen at de som vokser opp der har en dialekt som er et utmerket brekningsmiddel for de som sliter med magen.
* Det beste med Molde er vel at byen er plassert sånn at man ikke trenger å dra dit? Dovre raka vegen!
* Må vel være at det trengs ikke så mye TNT for å blåse bort byen.



Trondheim by; Norges 3.største, med mange seriegull etc.





Man skulle tro at det er 'lille' Molde som burda ha mindreverdighets-komplekser og lillebror-holdninger.
Men, nei ...

Selv om mye av det som er skrevet av trønderne, kan være ment som 'oppildning' før kvartfinalekampen, så er dette dessverre ikke en sesongbetont holdning fra den delen av Norge.

















Det finnes mange dårlige og gode ting med Molde by og noen-og tjue-tusen moldensere, men det aller aller beste med trøndere er at man trenger aldri hetse de eller drite de ut. Det ordner de utmerket selv, både med sånne kommentar-sider som dette på RBK.no og generell trøndersk alt-for-tøff-i-trynet-holdning.

Molde er en suveren småby, med et utrolig flott fotball-lag, med strålende fotballsupportere som tåler både og tape og vinne. Byen har en vakker beliggenhet og nydelig natur, og folka er hyggelige. Utsikten fra Vardestua på toppen av fjellet bak byen utover Moldivene (liten øygruppe i fjorden) og Sunnmørsalpene er så vakker at en blir våt i øyekroken. Fra utsiktspunket Varden kan man se 222 topper, de fleste over 1000 meter høye.

Molde har et fotballag med et tilskuertall på hjemmekampene som tilsvarer omtrent halvparten av byen. Det ville vært fint om noe liknende kunne vært mulig i Trondheim. MFK-tilhengerne bruker ikke tiden sin på å slenge dritt om motstanderen sine spillere, men i stedet hyller sine egne. Det er ubegripelig (men tas som et kompliment) at 15000 RBK-tilhengere synger "Hater Molde" i 90 minutter under kampene på Lerkendal.

Jeg skjønner meg nesten ikke på trøndere. 1 av 10 trøndere har vært i Molde og de vet ikke engang hvordan det er der. Stadion, Seilet, byen, fjella, naturen og masse andre ting er jo fantastisk. Trondheim by er ikke så verst, men det er mye renere og finere i Molde.

Molde er en by, men den er samtidig en liten plass og herlig for unger å vokse opp i.

Det er til tider artig å lese hvor langt ned et tilnærmet helt folkeslag kan komme i å lire ut av seg mildt sagt neandertalige kommentarer. At noen trøndere kommer med slike utsagn, kan jeg til en hvis grad forstå! Idioter finner vi over alt, også i Molde. men at den menige trønder kan oppføre seg slik, både på tribunene og i mediene er for meg et tegn på et folkeslag som til de grader mangler både selvtilit og folkeskikk. Jeg mener at ingen andre supportere kan måle seg med trøndernes dårlige oppførsel.

RBK-tilhengere: Om dere kan oppføre dere, så er dere hjertelig velkommen til byen vår.

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Heheh leser at talsmann i Kjernen, Arnt Furunes, synes Tornekrattet er dønn kjedelige og altfor politsik korrekt.
    Jonevret burde vite hvordan supportere tenker, sier han.

    Detb er faen ikke godt å vite hvordan en trøndersupporter tenker, tror jeg vi sier. Men la dem bare skrike at de hater. Dét hjelper de svart/hvite spillerne tenker jeg...

    Forza Molde

    SvarSlett