lørdag 29. august 2009

Hvorfor stemmer fattige FrP?

Kjenner noen som digger FRP-løsninger. En annen blogger sa noe sånn som:

"Enkle løsningene: Utvandrere må ut! Integrering er kostbart, og vi vil ikke ha de her. Survivel of the fittest! La den sterkestes rett gjelde. Drit i klimaendringene, det er for dyrt og slitsomt å gjøre noe med. Gi høyere fartsgrenser så alle kan forurense og kræsje mer. La alle drikke så mye sprit de vil, la de være på fylla så lenge de vil (forøvrig ganske interessant å kombinere med mer bilkjøring…). La oss øse og pøse ut av oljefondet uten tanke på fremtidlige generasjoner. Vi lever jo tross alt nå!"

Tenk så fint det kunne være å nå frem med et slikt budskap. Ja, for det er jo et ork å hjelpe de fattige eller betale litt ekstra for å kjøre bil.
Det er akkurat det som er så skummelt med Frp og de som stemmer på de. De ser ikke sammenhengene. De ser ikke hvor verdifullt det norske spleiselaget er.
Alle bidrar etter evne. Alle får etter behov.
Er du rik, bidrar du mer slik at alle andre skal ha lik mulighet til å lykkes som deg. I den offentlige fellesskolen møtes vaktmestersønnen og direktørdattera i samme klasserom. De lærer det samme. Det viktigste er kanskje at økonomisk ulikhet ikke betyr menneskelig ulikhet. Fellesskolen er sosialt utjevnende. Alle har lik mulighet til å ta utdannelse, også på universiteter og høyskoler.
Vi gir bistand til andre land fordi vi mener alle skal ha lik mulighet til å lykkes. Vaksine-programmer, penger til skolegang og reproduktiv helse er uvurderlig i mange utviklingsland.
Det skal vi være stolte av. For å redde kloden fra klimaendringene må alle land dra lasset, særlig de rike.

Dette vil ikke Frp være med på. Jeg fortrenger å tenke på hva slags samfunn vi får om de tar over regjeringskontorene.

*** Det jeg synes er rarest, er at mange fattige i Norge vil stemme FrP... Ikke får de mer av FrP, ikke får de det bedre. Andre blir rikere.
Men kanskje ølla blir 3 kroner billigere, og kanskje en 20-pack Prince synker med en 5'er? Men uten velferdsstaten har du jo ikke penger til å kjøpe de uansett, din snylter!!
Du kan bare bruke en krone en gang. Vil du ha billigere medisin eller billig bensin?

1 kommentar: