torsdag 22. juli 2010

"Glad-nyhet" fra Kina...

Hvis du skal slå en oppvigler, må du sjekke at det ikke er en tjenestemanns kone.

Politifolk i Hubei, Kina, har bedt om unnskyldning for å ha slått en oppvigler, fordi det ikke var en oppvigler i det hele tatt. Det var derimot fru Chen Yulian, 58, hustru til en av Hubeis provinsmyndigheters tjenestemann. Avisen Sydlige Metropolis Daily undersøkte det som ble en varm historie på internettet. Nettbrukerne har kalt det "Wrong Beating-gate” og kommentert at dette "ikke kunne være sant" og, hvis det var, deretter "livet er mer fantasifullt enn fiction.”

Men det var riktig. Chen Yulian, som stadig er i hospitalet etter kvestelsene for en måned siden, bekrefter at politiet har bedt om unnskyldning fordi de ikke visste at hun var kona til en kjent tjenestemann.

"En tjenestemanns kone kan du ikke slå," spyttet hun ut, "men det kan du mot en vanlig innbygger?"
Den opprinnelige artikkelen opptrådde i flere forum på nettet. Chen Yulian hadde stått utenfor kontorbygningen til sinn mann, da seks tjenestemenn plutselig slo henne i bakken og banket og sparket henne. Mens hun så stjerner, skrek hun at hun var kona til en tjenestemann, og ba de stoppe. De sparket henne i overkroppen og dengte hodet hennes mot bakken. Julingen varte i omtrent hele 16 minutter.
Naboer som oppdaget hva som skjedde, løp til og prøvde å stanse hendelsen, men ble bedt om å pelle seg vekk. Det var først etter en halvtime at en bil kom og tok fru Chen til et sikkert sted. Det var først etter at hun kom til hektene og fikk ringt sin mann, at hennes identitet ble bekreftet, og hun ble tatt til et sykehus. Der ble det konstatert hjernerystelse, vevskader og brukket venstre fot.
Da politisjefen fikk høre om dette, skyndte han seg til sykehuset og ba om unnskyldning. ”Det var en misforståelse, bare en misforståelse. Vi visste ikke at vi slo en tjenestemanns kone.”

Dette har gjort at nettbrukere verden over har foreslått at man må gå rundt med skilt som sier. Jeg har status. Ikke slå meg.”

Hele den 16 minutter lange oppjulingen ble filmet. Chen’s familie bekrefter overfor Metropolis Daily at de har sett videoen og sier at det var klart umenneskelig og strider mot enhver juridisk prosess. "De var som en flokk gale hunder," sa Chen’s søster.

Politiet bekrefter at familien har sett videoen, men den blir ikke frigitt fordi den ”for tiden er i relevante arkiver.”

"Jeg tenkte," sa Chen’s søster, "hvis de ikke hadde valgt å pryle min søster, hvis det var en gårdsbruker eller en annen vanlig person, ville ledelsen tro at problemet var så viktig?

Den lokale PSB (politistasjonen) sier at det aldri har vært gitt spesifikke ordrer til at politiet kan slå oppviglere, og at de seks politimennene vil bli straffet, men at man er usikker på hvilken straff man skal gi.

Chen’s familie forteller at de seks politimennene hadde kommet til dem og bedt om nåde, og om forståelse for at dersom de straffes, blir hele politienhetens ære tilskitnet . Og at deres familier er i en vanskelig posisjon. Hele livssituasjonen deres stod på spill. ”Vennligst ta dette i betraktning.”



http://shanghaiist.com/2010/07/21/if_youre_beating_a_petitioner_make.php

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar